Gieting Jeugdklok Catharina-Amalia op 27 oktober

De laatste van twee jeugdklokken voor de Buurtoren

De Jeugdluiders van het UKG melden met trots dat op zaterdag 27 oktober a.s. de laatste van de twee jeugdklokken voor de Buurtoren, de Catharina-Amalia, wordt gegoten op het Domplein.

De spectaculaire gieting, door klokkengieter Simon Laudy uit Finsterwolde, vindt rond 2100 uur plaats op het Domplein in Utrecht.

Voor de oven zal omstreeks 16.45 uur vuur uit de Domkerk worden gehaald en op ceremoniële wijze zal de oven op het Domplein worden aangestoken. Daaromheen zal naast de opbouw van de oven een dagvullend programma worden aangeboden, vanaf 10.00 uur `s ochtends. Er worden optredens verwacht van diverse musici en koren, vendelzwaaiers demonstreren hun kunsten, de beiaardier geeft een concert vanaf de Domtoren, er wordt gebeierd op de beierinstallatie van het UKG etc.

Verder worden verschillende mensen geïnterviewd zoals bijvoorbeeld de klokkengieter, de voorzitter van het UKG, de burgemeester van Utrecht, enkele jeugdluiders en andere belangstellenden.

Komt dat zien: het gieten van een nieuwe klok, die eeuwen zal hangen en met de hand geluid wordt, komt maar eens in de eeuw voor!

Binnenkort kunt u het hele programmaoverzicht op deze site lezen.

 
   
Utrechts Klokkenluiders Gilde contact | email | 06 1292 9894