Uitnodiging

                                Utrechts Klokkenluiders Gilde 
                                      nodigt 40-jarigen uit


                                        Utrechts Klokkenluiders Gilde                                                                                                     40 jaar luid en duidelijk!

Het Utrechts Klokkenluiders Gilde is jarig. Dat wordt in 2020 volop gevierd, onder andere met een cadeautje voor alle Utrechters die net zo oud zijn als het gilde.

U heeft de klokken horen luiden, maar het UKG laat u zien waar de klepel hangt. Gedurende het lustrumjaar 2020 nodigt het Gilde Utrechtse leeftijdgenoten uit voor een bezoekje aan de luidzolder en de klokkenzolder tijdens één van de luidingen die door het Gilde worden verzorgd. Plekken waar de jarigen anders nooit zouden komen.

Zelf heeft het UKG ook enkele 40-jarige leden en Sander Walgers is één van hen: "Geschiedenis heeft me altijd gefascineerd en dan vooral de Middeleeuwen. Ik vind het prachtig om in een omgeving die al zolang bestaat de eeuwenoude traditie van het handmatig luiden voort te zetten. En wat zo grappig is: bijna de hele stad hoort de klokken, maar weinig mensen weten dat die klokken met de hand geluid worden. En ik ben een van de gelukkigen die dat mag doen.”

Utrechters die geïnteresseerd zijn in dit unieke bezoek kunnen zich per mail aanmelden bij de PR Commissie van het UKG.

De beschikbare data zijn de zondagen 5 april, 3 mei en 7 juni. De ontvangst start om 8:30 uur, Domplein 21, Utrecht. Vol is vol en de inschrijvingstermijn sluit op 1 maart 2020.

Persbericht downloaden

 
   
Utrechts Klokkenluiders Gilde contact | email | 06 129 29 894