Ingenieuze virtuele luiding

Ook onze zuiderburen hadden te maken met de nodige beperkingen als gevolg van het corona-virus. Gelukkig kon het traditionele Paasluiden wel doorgaan. Dit jaar in groot landelijk luidverband. Zo luidden Eerste Paasdag om 12.00 ook alle klokken van de Gentse binnenstad. Van de Sint Baafs, de Sint Jacobs, de Sint Michiels en de Sint Nikolaas. Maar ook de 'burgerlijke' Klokke Roeland mocht zich mengen in dit feestelijke koor. 

Echter, mensen die buiten Gent verbleven mochten er niet bij zijn. Omdat het luisteren naar klokken niet onder de 'essentiële verplaatsingen' viel. Ook UKG-lid, de Belgische sterrenkundige Thierry Pauwels moest dat tot zijn verdriet ervaren. Maar hij zocht en vond een creatieve oplossing. Het werd een virtuele luiding gevat in youtube filmpje. Het is niet zomaar een filmpje, er gaan vele uren denkwerk en het goed thuis zijn in deze materie aan vooraf. U kunt het hier zien. 

Als u wilt weten hoe Thierry tot dit fraaie resultaat is gekomen, lees dan hier zijn verslag. Afkomstig uit het juni-nummer van de Gentse Beiaardkring. 

 
   
Utrechts Klokkenluiders Gilde contact | email | 06 129 29 894