Nieuwe software voor complexe roosterplanning

Het Utrechts Klokkenluidersgilde (UKG) verzorgt het luiden van de klokken van de Domtoren en van de klokken op andere historische plekken in de stad Utrecht. Hiervoor is vrijwel dagelijks een deel van de ruim honderd gecertificeerde vrijwillige luiders actief.

Om de logistiek hierachter (het inplannen van luiders op kerktorens, luidklokken en tijdstippen, het ruilen van diensten etc.) beheersbaar te houden is het UKG een samenwerking aangegaan met de Stichting Vrijwilligers Digitaal (SVD).

De SVD helpt vrijwilligersorganisaties met het implementeren van de planning software InPlanning, biedt actieve ondersteuning en doet dat tegen aanvaardbare kosten. Aan het implementeren van de software ging een half jaar van voorbereiding vooraf.

InPlanning is het professionele roosterplanning pakket van Intus. De software wordt dagelijks door meer dan 120.000 personen gebruikt en op basis van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beschikbaar gesteld aan vrijwilligersorganisaties.

Voorzitter van het UKG, Alma van Bommel: “Ik ben blij dat we deze stap kunnen maken om ons complexe roosterproces beter, efficiënter en meer eigentijds in te richten. Het rooster is een essentieel onderdeel van het functioneren van onze vereniging waar een continue afstemming nodig is tussen unieke luidingen en beschikbare vrijwilligers. Mooi is ook dat de SVD en het UKG elkaar vinden in een gedeelde visie op het maatschappelijk belang van vrijwilligerswerk”.

pdf

 
   
Utrechts Klokkenluiders Gilde contact | email | 06 129 29 894