Klokkenluiderspelgrimage

Het UKG is benaderd door Giovanni Vecchi, een erg enthousiaste klokkenluider uit Ferrara (Italië). Hij heeft gezorgd dat er in de kathedraal van Ferrara (zie foto) de klokkenstoel is vernieuwd en de klokken weer handmatig, op de Bolognese wijze, geluid worden.

Giovanni is van plan om van 5 t/m 30 september (te voet) een pelgrimage te maken van Ferrara naar Rome (± 400 km). Hij wil deze dagen aangrijpen om na te denken over de vraag waar zijn enthousiasme voor het handmatig luiden van klokken toch vandaan komt. Hij is zelf niet religieus, maar hij wil de klokkenluidersvaardigheden waarborgen voor de toekomst, hoe moet dat? Hij zoekt medestanders en nodigt iedereen die daar, op wat voor manier dan ook, voor open staat met hem mee te denken en te helpen zoeken naar antwoorden. Het is allemaal vrijblijvend, en inbreng kan op verschillende manieren vorm krijgen. Je kunt hierbij o.a. denken aan:

-Eén of meer dagen meelopen
-Afspraken maken om te lunchen of dineren
- Voorafgaand of tijdens de pelgrimage met hem in contact treden en te filosoferen over vragen/antwoorden
-…

De eerste week van de pelgrimage vindt plaats in de regio Bologna. In deze week zullen verschillende plaatsen worden aangedaan waar met de hand wordt geluid. Hierna gaat de reis verder op de pelgrimsroute van Rome van Santiago de Compostella (in tegengestelde richting). Het (handmatig) luiden van klokken zal vanaf dat moment een minder groter plaats innemen, maar daardoor is er meer ruimte om na te denken.

Alle beslissingen gedurende de reis zullen gezamenlijk door de dan aanwezige deelnemers worden genomen: er is geen baas.

Klik hier om de website van Giovanni te bezoeken. Deze site is in het Italiaans. Met Google Translate kunt u op uw pc vrij gemakkelijk en vertaling naar het Nederlands realiseren. Overigens spreekt Giovanni ook goed Engels en zegt zich ook in het Frans en Duits te kunnen uitdrukken.

Geïnteresseerden kunnen contact met Wilbert van der Hulst opnemen of rechtstreeks met Giovanni Vecchi.

 

 
   
Utrechts Klokkenluiders Gilde contact | email | 06 129 29 894